Miért tégla? Miért cserép?

A föld, víz, levegő és tűz felhasználásával készülő, égetett agyag építési termékek, mint a tégla és a kerámia tetőcserép jelentős történelmi múlttal rendelkező, ugyanakkor folyamatosan fejlődő építőanyagok. Az egyedülálló anyagszerkezetnek és évszázadok gyártási és felhasználási tapasztalatának köszönhetően, sokoldalúságuk és hosszú élettartamuk, egyedülálló műszaki és esztétikai jellemzőik miatt kiválóan megfelelnek a változó igényeknek, illetve a folyamatosan növekedő elvárásoknak.

Az építkezés komplex kihívást támaszt az építőanyagokkal szemben: nem elég egyik vagy másik területen kiváló teljesítményt nyújtani, az összes területen jónak kell lenni. Bizonyára minden követelményre lehet ideális anyagot találni, de az égetett kerámia építőanyagok valamennyi lényeges követelményt kiválóan kielégítik.

A továbbiakban közelebbről megvizsgáljuk, hogy a tégla és a cserép miért jelent a mai kor elvárásainak tökéletesen megfelelő, kiemelkedő választást.

Facebook megosztásGoogle Plus megosztásTwitter megosztásLinkedIn megosztás