A Wienerberger idén vehette át a tavaly elnyert Construma díjait

Hírek

2022.04.13.

A Construma kiállítás a járvány miatt tavaly elmaradt, ezért a 2021-ben díjazott cégek is 2022-ben vehették át Construma díjaikat. A Wienerberger Zrt. két, 2021-ben megjelent innovatív terméke, a Porotherm X-therm 44 Rapid tégla és a Tondach Porsche Design V11 kerámia tetőcserép is elnyerte az elismerést.

Construma díj, Wienerberger

kép 1 / 2

Construma díjat kapott 2021-ben a Wienerberger két terméke is: A Porotherm X-therm téglák és a V11 Porche design tetőcserepek

A díjak ünnepélyes átadására 2022. április 6-án, az idén már megtartott rendezvény megnyitóján került sor. A szakmai zsűri a Wienerberger Zrt. két, 2021-ben megjelent új terméke, a Porotherm X-therm 44 Rapid tégla és a Tondach Porsche Design V11 kerámia tetőcserép díjazásával olyan termékeket tüntetett ki, amelyek komplex, a komoly műszaki szaktudást és a kreatív ötleteket ötvöző fejlesztési folyamat eredményeként születtek meg, előállításukhoz pedig előremutató technológiát alkalmaztak. Az eltelt év során mindkét termék bizonyította, hogy az építési piacon is kiválóan megállja helyét, ezeket számos, azóta már felépült épület esetében sikeresen alkalmazták.

A négyféle méretben elérhető téglákat tartalmazó X-therm termékcsalád termékfejlesztési folyamata a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszékével közösen zajlott. A termék végső formájának és tulajdonságainak kialakítása a tudomány eszköztárát felhasználva, számítógépes szimulációk alkalmazásával történt. Az új, X alakú bordaszerkezetnek köszönhetően javult a hőszigetelő képesség, a hangszigetelés terén is komoly előrelépés történt, és a méretpontosság is növekedett. Ráadásul egy erős, strapabíró, jól gyártható, a kivitelezés során a mechanikai hatásoknak fokozottabban ellenálló tégla született. További információk ide kattintva érhetők el.

Az F. A. Porsche Studio által tervezett Tondach V11 dizájn tetőcserép legfontosabb formatervezési jegye az egyedülálló V-forma, amely az esővíz optimális elvezetésének biztosítása mellett különleges fényhatást is eredményez. A termék nevében szereplő 11-es szám azt jelzi, hogy 1 m2 tetőfelület lefedéséhez 11 darab tetőcserépre van szükség. További információk ide kattintva érhetők el.

Egy korábbi cikkben már bemutattuk az első hazánkban megépült Tondach V11 házat, amelynek felépítéséhez mind a két díjazott terméket felhasználták. Az épületről bővebb információk és egy bemutató videó is megtalálható ebben a cikkben.

A Wienerberger 2022-ben is több innováció bevezetését tervezi, mind a falazati termékek, mind pedig a tetőcserepek piacán.

Forrás: Wienerberger Zrt.