Construma 2012 konferencia

Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, G Pavilon VIP Konferenciaterem
Szervező(k): Magyar Téglás Szövetség
Partner(ek):
Akkreditáció: MÉK (1,5 pont), MMK (1,5 pont)

A konferencián való részvételt a MÉK és az MMK egyaránt 1,5 kreditponttal ismerte el. Rendezvényünk iránt óriási volt az érdeklődés: mintegy 250 résztvevő tisztelte meg jelenlétével konferenciánkat. A konferenciához kapcsolódóan a résztvevők megtekinthettek egy válogatást „A TÉGLA DICSÉRETE” c. fotókiállításból. A MATÉSZ számos látogatót vonzó, rendkívül forgalmas standja idén is az A-pavilonban kapott helyet. A standon társkiállítóként három tagvállalatunk jelent meg: az ALTEK Tégla- és Cserépipari Kft., a Berényi Téglaipari Kft. és a Pápateszéri Téglaipari Kft. A világ primerenergia-felhasználásának csökkentése, a klímavédelem, és ezzel egyidejűleg a szigorodó hőtechnikai előírások az építőanyag-gyártóktól, köztük a tégla- és kerámiacserép-gyártóktól is hosszú távú stratégiát kívánnak. Konferenciánkon bemutattuk, hogy a legmagasabb fokú energiahatékonyság nem mond ellent az égetett kerámia építőanyagok felhasználásával történő, fenntartható építésnek. A valóban fenntartható, értéket teremtő, és azt meg is tartó építésnek – az energiahatékony épületek tervezésének ésszerű stratégiája alkalmazásával – a hagyományos technológiák már kipróbált, bizonyított elemeit kell ötvöznie az új, innovatív megoldásokkal, a megújuló energiák felhasználásával.

2012. április 19. csütörtök
10.00-10.15 MegnyitóKató Aladár, elnök, Magyar Téglás Szövetség
10.15-11.00 Az épületenergetikai szabályozás aktuális kérdései

Dr. Tóth Elek DLA, egyetemi docens, BMGE Építőmérnöki Kar, Magasépítési Tanszék

11.00-11.30 Az égetett kerámia jelene és jövője az energiatakarékos házban

Molnár Zsolt, külső építész tanácsadó, Pápateszéri Téglaipari Kft.

11.30-12.30 E4 koncepció. Az energiahatékony téglaházak költségvonzatai

Vidóczi Árpád, műszaki vevőszolgálat vezető, Wienerberger Téglaipari zRt.

12.30-13.00 SZÜNET
13.00-13.30 Homlokzatfelújítások energetikai kérdéseiCságoly Zoltán, szaktanácsadó, CREATON Hungary Kft.
13.30-14.00 Városrehabilitáció felülnézetből – Magastetők energiahatékony felújítása kerámia cseréppel

Hives Zsolt, projekt szaktanácsadó, TONDACH Magyarország Zrt.

14.00-15.00 Energiatudatos fejlesztések az épületfizikai szempontrendszer tükrében

Dr. Várfalvi János, egyetemi docens, BMGE Építészmérnöki Kar, Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék

Moderátor: Tóth Balázs, okl. építészmérnök