CREATON Építész és Építészhallgatói Pályázat 2020

Hírek

2021.06.14.

Egyre népszerűbb a MATÉSZ tagja, a CREATON South-East Europe Kft. által immár nyolcadik alkalommal, építészek és építészhallgatók számára meghirdetett „Tradíció és innováció – Tető az építészetben” elnevezésű nyílt és nyilvános pályázati lehetőség. A CREATON továbbra is nagy hangsúlyt fektet az ilyen és hasonló jellegű lehetőségekre, hiszen a szakma igényli, továbbá inspirációként is szolgálnak a tetőcserepek bemutatásával, valamint a hozzá kapcsolódó munkák elismerésével.

,,Az eseményt akreditáltattuk a Magyar Építész Kamaránál, mint szakmai továbbképzést, tekintettel a beérkezett pályázatok magas minőségére és a díjátadón elhangzó szakmai előadásokra – mondta Járomi Judit, a CREATON South-East Europe Kft. ügyvezetője. Nyolcadik éve jutalmazzuk az építész partnereinket azzal a céllal, hogy mint gyártó vállalat felhívjuk a vevők figyelmét a minőségi munkára, amely a tervezőasztalnál kezdődik és a kivitelezésnél ér véget.”

,,A Tradíció és Innováció – Tető az építészetben” 2020-ban kiírt országos nyílt tervpályázaton a korábbiakhoz hasonlóan bármilyen funkciójú épülettel, új építésű, felújított, valamint műemléki védettségű épületek rehabilitációjával is lehetett indulni. A pályázat elsődleges célja a CREATON által forgalmazott tetőcserepet alkalmazó építészek munkájának elismerése. A részvételi feltételek könnyedén teljesíthetők voltak, idén sem terhelte meg a szerzők pénztárcáját a beadandó irat-, és fotóanyagok előállítása. Sok-sok ilyen építészpályázatra vágyik az építész társadalom.” mondta Marosi Miklós, Széchenyi-díjas, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, az MMA alelnöke, a zsűri elnöke.

A vállalat eddigi egyik legsikeresebb pályázati kiírására 42 pályamű érkezett, melyek közül a neves szakembereket felsorakoztató zsűri 4 építész és 2 építészhallgatói munkát díjazott, összesen 1.300.000 Ft pénzdíjjal.

Az építészhallgatói pályázat díjazottjai
Az építészhallgatói pályázatra rekordszámú pályamű érkezett az idei évben 5 felsőfokú intézményből. A benyújtott művek közül, a szakmai zsűri két megosztott I. díjat osztott ki. Az egyiket Kovács Martin (Széchenyi István Egyetem, Győr) kapta a „somlói présházak újraértelmezése” pályaműért. A pályázat során CREATON DOMINO NUANCE szürke engóbozott sajtolt tetőcserepet használt. A másik megosztott I. díjat Novák Adrienn és Puskár Dóra (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) kapta a „zebegényi hétvégi ház” pályaműért, munkájukban CREATON SIMPLA NUANCE matt fekete tetőcserepet alkalmaztak. Mindkét hallgatói pályaművet Horváth Sándor Széchenyi díjas okleveles építészmérnök, címzetes egyetemi docens méltatta.

Az építész pályázat díjazottjai
Az építész pályázatra benyújtott pályaművek esetén a zsűri két kategóriát nevezett meg, és mindkét kategóriában 2 díjat osztott ki.
Új épületek kategória II. díját Kozma Zsuzsanna „dunakeszi lakóépülete” nyerte. A tervezés során CREATON AMBIENTE szegmensvágású hódfarkú natúrvörös tetőcserepet használt, méltatását Jánosi János, Ybl- és Pro Architectura díjas építésztől hallhattuk.
Új épületek kategória I. díját Fábián Gábor „szállásépületek, Dömös” nyerte. A tervezés során CREATON RÓNA hornyolt egyenesvágású natúrvörös tetőcserép került a tetőkre, a pályaművet Földes László Ybl- és Pro Architectura díjas építész mutatta be.
Felújított épületek kategória II. díját Szentkuti Viktor kapta a „tatai Eszterházy kastély” pályaműért, ahol CREATON AMBIENTE szegmensvágású hódfarkú natúrvörös tetőcserepet használt nagy gondossággal. A pályaművet Dr. Fülöp Zsuzsanna okleveles építészmérnök, egyetemi docens méltatta.
Felújított épületek kategória I. díját Máté Zsuzsanna a „Kamalduli Remeteség” pályaművel érte el, amely Oroszlány-Majkpusztán található. Az épületeken CREATON BÉCSI táska egyenesvágású hódfarkú natúrvörös tetőcserepet használt. A pályamű méltatását Marosi Miklós, a zsűri elnöke méltatta.

A pályázatról, valamint a díjazottakról ide kattintva érhető el további információ.

Gratulálunk a helyezetteknek!

Forrás: CREATON South-East Europe Kft.