Creaton Építész és Építészhallgatói Pályázat 2021

Hírek

2022.02.07.

A „Tradíció és innováció. Tető az építészetben” pályázatra 2022. február 28-ig várják a pályaműveket.

A MATÉSZ tagja, a CREATON South-East Europe Kft. immár 9. alkalommal írta ki a „Tradíció és innováció. Tető az építészetben” című, 1 300 000 Ft összdíjazású pályázatát gyakorló építészek és építészhallgatók számára.

2021-ben az elmúlt évek legsikeresebb építész és építészhallgatói pályázatát zárta le a CREATON a beérkezett rekord számú, 42 pályaművel, amelyek közül a neves szakembereket felsorakoztató zsűri 4 építész és 2 építészhallgatói munkát díjazott. Az évről-évre beérkező pályaművek jól példázzák, hogy a kerámia tetőcserepek bármilyen funkciójú épületen jól használhatóak, népszerűségük töretlen.

Az eddigi hagyományt folytatva a vállalat idén is elindítja a pályázatot. Legyen az terv vagy megvalósult épület, családi ház, közintézmény vagy akár egy kis kápolna, egyszerű vagy bonyolult tető, a neves zsűri idén is keresi a CREATON tetőcserepek kreatív, ugyanakkor szakszerű, változatos felhasználási lehetőségeit.

Az idén megrendezésre kerülő pályázatra a gyakorló építészek továbbra is olyan tervezés alatt álló, megvalósulás közbeni vagy megvalósult, használatba vételi engedéllyel rendelkező épületekkel pályázhatnak, amelyek bemutatják, milyen sokszínűen és sokrétűen felhasználható a tradicionális, de mégis modern építőanyag, a kerámia tetőcserép, illetve hogyan alkalmazható a CREATON kínálatában elérhető TERREAL tetőfedő anyag. Az építészek 2018. január 1. és 2021. december 31. között építési engedélyt (jogerő nem szükséges), illetve használatba vételi engedélyt kapott épületekkel pályázhatnak.

Az építészhallgatók természetesen terveikkel mutathatják meg kreativitásukat, a kerámia tetőcserép felhasználásával készült tervezési koncepcióikat: diplomatervet, komplex tervezést, egyéb féléves terveket vagy kifejezetten e pályázat céljára készített munkát nyújthatnak be pályaműnek.

A pályázás feltétele, hogy a pályázó az épület tervezése során a CREATON kerámia tetőcserepeit és/vagy a TERREAL kerámia tetőfedő anyagait használja, illetve az épületet CREATON kerámia tetőcserép és/vagy a TERREAL kerámia tetőfedő anyag fedje.

A pályázatra 2022. február 28-ig várják az építészek és építészhallgatók munkáit!

Részletes pályázati kiírás és a pályázatok feltöltése:
https://www.creaton.hu/epiteszpalyazatok2021

Forrás: CREATON South-East Europe Kft.