Díjesőt hozott a tavasz vége a Wienerberger számára

Hírek

2021.06.15.

Számos elismerést kapott az elmúlt néhány napban a Wienerberger több terméke és termékcsaládja. Az idei év két újdonsága, a Porotherm X-therm 44 Rapid tégla és a Porsche Design V11 kerámia tetőcserép Construma díjas lett, míg a Tondach márka Business Superbrands minősítést kapott.

Construma díjak
A Wienerberger Zrt. két újdonsága, a Porotherm X-therm 44 Rapid tégla és a Tondach Porsche Design V11 kerámia tetőcserép is Construma díjat nyert el a napokban. A régió legnagyobb építőipari kiállításának szakmai zsűrije az elismeréssel olyan termékeket tüntet ki, amelyek komoly fejlesztési folyamat eredményei, illetve előállításukhoz előremutató, haladó technológiát alkalmaznak. A Wienerberger számára az elismerések értékét növeli, hogy az idén kiosztott négy Construma díjból kettőt a vállalat termékei nyertek el.
A Porotherm X-therm termékcsalád fejlesztése során a vállalat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kutatóival dolgozott együtt. Számos munkaóra és az ágazatban rendkívülinek mondható, a Forma 1-es autók digitális térben zajló modellezését és tesztelését idéző kísérletek sora vezetett el a végeredményig. A Porotherm X-therm 44 a fejlesztési munka eredményeként nem csupán a hagyományos technikai paraméterek – mint például hő- vagy hangszigetelés – terén élenjáró. Azokat az egyre hangsúlyosabb igényeket is kielégíti, hogy az elkészülő ház a lehető leginkább természetközeli építőanyagokból épüljön fel.
A Tondach Porsche Design V11 cserép fejlesztésébe a Wienerberger története során először vont be külsős partnert, az F. A. Porsche designstúdiót. A munka során különleges szempont volt, hogy a minél magasabb műszaki tartalom rendkívüli megjelenéssel párosuljon. Így a termék legfontosabb formatervezési jegye a kerámia tetőcserépben megjelenő „V” forma lett, amely egyrészt biztosítja az esővíz optimális elvezetését, másrészt rendkívüli fényhatást eredményez. A mostani, hazai elismerés mellett a cserép számos nemzetközi kitüntetést is kapott már, hiszen elnyerte a németországi formatervezési tanács nemzetközi prémiumdíját és a Red Dot design díját is.

Superbrands díj
Az említettek mellett a Tondach és Porotherm márka Superbrands díjat kapott, amelyet a folyamatosan magas és megbízható minőséget produkáló termékek nyerhetnek el a hazai piacon. Ráadásul a Tondach termékcsalád a Business Superbrands díjat is elnyerte. A minősítéssel nem csak a márka cserepeit jutalmazták. A zsűri arra is tekintettel volt, hogy a Tondach teljes tetőrendszereket, komplett megoldásokat is kínál.
A világ több mint 90 országában működő Superbrands Program és a legeredményesebb üzleti márkákat díjazó Business Superbrands Program mintegy másfél évtizede van jelen Magyarországon. A minősítés folyamata minden országban azonos elveket követ: a díjazottakat többlépcsős kutatási folyamat során emelik ki, majd egy 40 tagú független bizottság dönt a márkákról minden évben.

„A fogyasztói és a társadalmi elvárásokat szem előtt tartva fokozatosan arra törekszünk, hogy mind újabb és környezettudatosabb termékekkel jelenjünk meg a piacon. Külön öröm vállalatunk számára, hogy ezt a fokozódó vásárlói érdeklődések mellett a szakmai zsűri díjai is tükrözik. Büszkék vagyunk, hogy több helyről is elismerik erős márkáinkat és kiemelkedő innovációinkat” – mondta Potos János, a Wienerberger Zrt. igazgatóságának tagja.

 

Forrás: Wienerberger Zrt.