Építők Napja 2021 – átvette kitüntetését Antal Béla, a CREATON South-East Europe Kft. műszaki igazgatója

Hírek

2021.09.20.

A hagyományos Építők Napja ünnepség a veszélyhelyzetre való tekintettel sajnos az idei évben is elmaradt. Az elismerések online kihirdetése június elején megtörtént, 2021. szeptember 17-én pedig a díjazottak személyesen is átvehették kitüntetéseiket Budapesten, a Magyar Mérnöki Kamara székházában. Ez alkalomból a Magyar Tégla és Tetőcserép Szövetség felterjesztésében Antal Béla kollégánk, a CREATON South-East Europe Kft. műszaki igazgatója vehette át az innovációs és technológiai miniszter által adományozott Miniszteri Elismerő Oklevelet.

Antal Béla innovatív látásmóddal rendelkező, az iparág és annak folyamatos fejlesztése iránt elkötelezett, kiváló kerámiaipari szakember. 2007-ben erősáramú villamosmérnökként, 2008-ban üzemmérnökként végzett a Budapesti Műszaki Főiskolán, 2015-ben pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen EU rendszerű energia auditor képesítést szerzett. 2008 óta dolgozik a hazai cserépipar egyik piacvezető vállalatánál, a CREATON South-East Europe Kft-nél. 2018 óta annak műszaki igazgatója, és még abban az évben sokoldalú és rendkívüli fejlesztési munkájáért elnyerte „Az év fiatal energetikai fejlesztője” díjat. Tevékenysége eredményeképpen olyan kerámia tetőcserép gyártására nyílt lehetőség a vállalatnál, ami európai szinten is kimagaslóan magas minőséget képvisel, rendkívül alacsony környezetterhelési mutatóval rendelkezik, a hazai gyáregységet (Lenti) pedig sikerült a nemzetközi cégcsoport 33 gyára közül a leghatékonyabb szintre juttatni. Antal Béla a Magyar Tégla és Tetőcserép Szövetség Elnökségi tagjaként is aktív szerepet vállal az iparági szakmai munkában.

A 2020-as Téglaházak Magazin Beköszöntőjében Antal Béla így írt:
„A tető a ház koronája. Célunk hogy általa vevőink otthona védelmet, nyugalmat biztosítson, és nemzedékeken át óvja családjukat, gyermekeiket. Egy hír vagy reklám gyorsan feledésbe merül, de a nyugalom és a biztonság a kerámia tetőcserép alatt megmarad: a maradandót az emberek értékelése teszi azzá. Így növekszik az égetett kerámia tetőcserép hírneve is. Tetőről-tetőre, lépésről-lépésre. Számomra a minőség az értékteremtő tevékenység eredménye, egy örökül hagyott nyom.”

Gratulálunk a kitüntetéshez!