Építők Napja 2023 – két kollégánk, Ladányi Ágnes, a MATÉSZ igazgatója és Orbán Imre, a Wienerberger zRt. termékmenedzsment és műszaki vevőszolgálat vezetője miniszteri elismerést, Mészáros Péter, a Wienerberger zRt. nyugdíjba vonult munkatársa pedig „Kiváló Tisztségviselő” címet kapott

Hírek

2023.06.09.

2023. június 2-án, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dísztermében megrendezett Építők Napja ünnepség keretein belül vehették át az építő- és építőanyagiparban dolgozó szakemberek elismeréseiket. Ladányi Ágnes, a Magyar Tégla és Tetőcserép Szövetség igazgatója és Orbán Imre, a Wienerberger zRt. termékmenedzsment és műszaki vevőszolgálat vezetője is megkapta az építőipar területén az építésgazdaság fejlődése érdekében végzett kiemelkedően eredményes szakmai tevékenységének elismeréséért járó oklevelet.

2023-06-02_EpitokNapja2_cut

kép 1 / 2

Ladányi Ágnes, a MATÉSZ igazgatója és Orbán Imre, a Wienerberger zRt. termékmenedzsment és műszaki vevőszolgálat vezetője

Ladányi Ágnes 2011 óta dolgozik a hazai tégla- és cserépipar vállalatait összefogó Magyar Tégla és Tetőcserép Szövetség igazgatójaként. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem bölcsészkarán végzett, majd 1999-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (a mai Budapesti Corvinus Egyetemen) szerzett MBA diplomát, ezek mellett számos magas szintű képzésen vett részt, illetve szerzett oklevelet. Szakmai rátermettsége, felkészültsége, kiemelkedő diplomáciai érzéke, magasfokú elemző- és szervezőképessége, emellett példátlan munkabírása 12 éve segíti a MATÉSZ munkáját, ahol elkötelezetten képviseli a teljes magyar égetett kerámia iparág érdekeit.

Orbán Imre 15 éve dolgozik a kerámiaipar kutatás-fejlesztés-menedzsment területén, mint kiváló, az iparág folyamatos fejlesztése iránt elkötelezett, innovatív gondolkodású szakember. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2005-ben szerzett okleveles építészmérnök diplomát, majd ugyanitt 2015-ben a tűzvédelmi tervező szakmérnök képesítést. 2008-tól dolgozik a hazai tégla- és cserépipar meghatározó vállalatánál, a Wienerberger zRt.-nél, jelenleg termékmenedzsment és műszaki vevőszolgálat vezetőként. Kulcsszerepe van a vállalat új termékeinek tervezésében, bevezetésében: munkája során többek között olyan innovatív és környezettudatos termékek fejlesztésében vett részt, mint a Porotherm X-therm termékcsalád, amelyre 2021-ben műegyetemi kutatótársaival együtt megkapta a BME Pro Progressio Alapítványának Innovációs díját. Orbán Imre a Magyar Tégla és Tetőcserép Szövetség szakértőjeként is aktív szerepet vállal az iparági szakmai munkában.

A rendezvényen továbbá az Építő, Fa és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége „Kiváló Tisztségviselő” címet adományozott Mészáros Péter részére a Wienerberger zRrt. kőszegi gyáregységében végzett 32 éves szakszervezeti tevékenysége elismeréseként. Mészáros Péter már gyermekként sokat járt be a téglagyárba, mivel édesapja is ott dolgozott. 1984-től kapott munkát ő is a gyárban, ahol lakatos, illetve csoportvezető is volt, és szakszervezeti bizalmi tisztséget töltött be.

Gratulálunk a kitüntetésekhez!