Gyakorlat teszi a mestert – óriási az érdeklődés a Wienerberger szakmai képzéseire

Hírek

2024.04.03.

Nem elegendő az, hogy egy építőanyag önmagában kiváló minőségű, ha a beépítése műszakilag nem megfelelő – ezt felismerve a Wienerbergernél kiemelten fontos a termékek beépítésével foglalkozó szakmai képzések szervezése. Az év első hónapjaira ütemezett tréningeknél nagy hangsúlyt kaptak a gyakorlati ismeretek – mind a kőműves, mind a tetőfedő szakmai csoportok esetében.

Wienerberger_Rapid_trening_062

kép 1 / 2

A kőművesek, kivitelezők a Porotherm Rapid falazási technológiát 2024-ben országosan hat helyszínen sajátíthatták el lépésről-lépesre úgy, hogy nem csak megtekinthették a folyamatot, hanem maguk is falaztak. A vállalat szakembereinek meggyőződése, hogy ezek a szakmai ismeretek csak valódi gyakorlattal sajátíthatók el. A Porotherm Rapid képzéssorozat idei évre lezárult, de ha felmerül igény a szakemberek részéről, a cég nyitott újabb, kis csoportos tréningek szervezésére országszerte akár több helyszínen is.

A tetőfedők számára meghirdetett Tondach képzési program helyei is gyorsan beteltek a békéscsabai és tatai oktatóközpontban, ahol összesen hat napon vehettek részt a képzéseken a szakemberek. A tetőfedő tanfolyamoknál is elődleges a gyakorlati megközelítés, ahol a résztvevők kis csoportokban együttműködve maguk építenek meg egy-egy tetőrészletet attól függően, hogy mi a szakmai feladat. Ebben külsős szakemberekből és a vállalatnál dolgozó műszaki és alkalmazástechnikus kollégákból álló csapat segíti a tanulni vágyó tetőfedőket.

A tavalyi évben csak a Wienerberger saját képzésein több mint 2.000 szakember jutott naprakész információkhoz, több mint 6.500 képzési órán. Ha ezt a számot kiegészítjük azokkal az egyéb szakmai eseményekkel, konferenciákkal, vásárokkal, bemutatókkal, ahol a vállalat szakemberei előadóként vettek részt, az elért szakemberek száma több tízezer főre bővül.

Ha érdekli a Porotherm Rapid falazási technológia, vagy a Tondach tetőcserepek beépítését sajátítaná el, igényét a kepzes@wienerberger.hu weboldalon jelezheti és a vállalat felelősei felveszik Önnel a kapcsolatot!

További részletek az idei tréningekről:
Képzések 2024 (wienerberger.hu)