Búcsúzunk Langschadl Jánostól

Hírek

2022.04.01.

Szomorúan tudatjuk a hírt: Langschadl János, iparágunk egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező szakembere életének 62. évében elhunyt. Temetése 2022. március 31-én volt Békéscsabán, a Vasúti temetőben.

Langschadl János 1977 óta dolgozott a tégla- és cserépiparban, és mivel szülei is itt dolgoztak, szinte az agyagiparban nőtt fel, és lett a szakma egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező szakembere. Az elmúlt 45 évben bejárta a karbantartás és gyártás világát, és fokozatosan lett a Tondach Magyarország Zrt. cserépgyártásért felelős vezetője, majd 2019-től a Wienerberger Zrt-nél a karbantartás vezetőjeként tevékenykedett.

Mindent tudott a cserép- és téglagyártásról, szerette elmesélni a múltat, és megmutatni, honnan hová fejlődött az iparág. A hazai iparág meghatározó, mindenki által ismert és elismert szakembereként 2017-ben kapott Építők Napi kitüntetést.

Elhivatottságát legjobban az ő ötlete nyomán megfogalmazott küldetésnyilatkozat mutatja be:

Küldetésünk úgy dolgozni és olyan termékeket előállítani, hogy méltók legyünk elődjeinkhez, akiknek munkájából száz éve építjük Magyarországot. Célunk, hogy munkánk segítse az utánunk jövő generációkat a következő száz évben is otthonaik megteremtésében, Európa építésében.

Nagyon sokan szerettük és tiszteltük őt, tudása, szakmai alázata, embersége példaértékű volt.
Nehéz lesz betölteni az űrt, amit hiánya okoz.

Emlékét megőrizzük. Nyugodjék békében.