Házépítés Rapid sebességgel

Hírek

2023.11.17.

Új ház tervezésekor döntő szempont lehet a gyors építési folyamat, amely jelentősen csökkentheti a költségeket. A tartós, minőségi építőanyagok használata is fontos, hogy értékálló és biztonságos otthont teremtsünk. A legkorszerűbb falazási eljárást, a Rapid technológiát használva fele annyi időbe kerül egy új, korszerű téglaház felépítése!

Jó munkához idő kell! – Tartja a közmondás. Az idő viszont pénz, mint azt mindenki tudja. Minél hosszabbra nyúlik az építkezési folyamat, annál valószínűbb, hogy növekednek a kiadásaink. A Rapid technológiát alkalmazó kivitelezők a falazatépítési munkálatokat gyorsabban, hatékonyabban tudják elvégezni. Ezen kívül számos más olyan előnyt is biztosít ez az innovatív eljárás, amely az utóbbi időben egyre fontosabbá vált mind az építtetők, mind a kivitelezést végző szakemberek körében.

Precíz: A téglák nagyon pontosan egymásra illeszthetők a sorokban.

A Rapid technológia lényege, hogy a téglákat a gyártás során felfekvő felületükön síkra csiszolják, mint két asztallap, így azok kiemelkedő pontossággal egymásra helyezhetők a következő sorokban.

Gyors: Akár 2x gyorsabban felépíthető így a fal.

5 m2 fal építéséhez átlagosan 33 percre van szükség a Porotherm Rapid technológiával, Dryfix extra ragasztó használata esetén, míg a habarcsos falazáshoz átlagosan 68 perc szükséges. A Porotherm Dryfix extra ragasztó esetében a munka akár -5°C környezeti hőmérsékletig elvégezhető, ennek köszönhetően akár hónapokat is nyerhet az építtető, s a reméltnél jóval hamarabb költözhet be új otthonába.

Strapabíró: A kerámia kiállja az idő próbáját.

A tégla alaktartása minden más megoldással összevetve kiemelkedően magas, kiváló jellemzői vannak nedvességváltozáskor és nagy hőingadozáskor (pl.: tűz) is. Mindez magyarázza, hogy a kerámia építőanyagból miért lehet több emberöltőnyire szóló, tartós házakat építeni.

Korszerű: Remek hőszigetelő-képességgel bíró fal lesz a végeredmény.

A hagyományos habarcsos megoldáshoz képest, Porotherm Rapid termékekkel történő falazás esetén jelentősen csökkenthető a falazatban a hőhidak aránya. Egy átlagos, 10 sor magas falazat esetében hagyományos habarccsal 5 % hőhidat alakítanak ki a kivitelezés során, míg Porotherm Rapid téglák használata esetén ez 0,4%-ra csökkenthető.

Környezetbarát: Minimális vizet kell felhasználni a falazáshoz.

Hagyományos, habarcsos falazással egy átlagos méretű, 100 négyzetméteres családi ház falainak elkészítéséhez körülbelül 4200 liter vízre van szükség. Ehhez képest ugyanez például a Porotherm Rapid rendszer esetében – amely többek között a milliméter pontosra csiszolt téglákra és Dryfix ragasztóhabos kötésre épül – mindössze 8 liter. Hogy ez mekkora megtakarítás valójában? Nos, talán elég jól mutatja ennek mértékét, hogy a fent említett különbség egy 4 fős család mintegy 5 (!) éves mosógép használatának vízszükségletét fedezheti.

További információk a Porotherm Rapid technológiáról itt olvashatóak.

forrás: Wienerberger zRt.