Pataki Kerámia
Ha valaki manapság agyagból készült tárgyat, azaz a kerámiát választja, a természetesség mellett dönt. Jóleső érzés megfogni, megtapintani, mert természetes agyagból emberi kéz állította elő. Lelke van, egyedi és megismételhetetlen.
A kerámia több ezer éve az emberi kultúra része, és az agyagból történő megmunkálás is szinte változatlan évszázadok óta. Az eszközök ugyan tökéletesedtek, de Sárospatakon, a fennállásának nemrég 90. évfordulóját ünneplő Pataki Kerámia Kft. üzemében a termékek még ma is hagyományosan, kézműves módszerekkel készülnek, valamennyi kerámia viseli a dolgozók keze nyomát.
a teljes galéria megtekintéséhez kattintson a képre
A Pataki-tál a sütést megelőző áztatás során megszívja magát vízzel, és a melegítés hatására párolódva készül el az étel. A kíméletes párolási technika megőrzi a tápanyagokat és az alapanyagok eredeti ízét, a zárt tér miatt a fűszerek, zöldségek, húsok íze jobban átjárja egymást, és nem szükséges hozzá zsiradék. A cserépedényben készített étel nem ég le, a főzés pedig kényelmes, ráadásul nagy gasztronómiai ismereteket sem igényel: a hozzávalók edénybe, majd az edény sütőbe helyezésével többnyire készen is vagyunk, majd a sütési idő eltelte után asztalra is tehetjük az illatozó, gyakran körettel együtt elkészített ételt.
Aktuális blogok
Legfrissebbek a honlapon
Köszönjük az egész éves együttműködést valamennyi partnerünknek!
Az innovatív megoldások növelik a kerámiaipar versenyképességét, fokozzák az energia- és erőforrás-hatékonyságot
Porotherm Profi Dryfix rendszer
Elindult a jelentkezés a jövő évi tréningekre!