Porotherm Rapid technológia: ingyenes szaktanácsadás

Hírek

2021.08.06.

A Porotherm téglák gyártója, a Wienerberger kivitelező csapatok és kőművesbrigádok számára lehetőséget teremt arra, hogy díjmentes helyszíni szaktanácsadás keretében megismerhessék a Porotherm Rapid technológiát, amellyel hatékonyabb a munkavégzés, rendezettebb az építési terület, és kevesebb vízfelhasználással végezhető a falazási munka. A szolgáltatás igénybe vételéhez a vállalat weboldalán történő regisztráció szükséges, majd egy rövid egyeztetés után a gyártó helyszíni alkalmazástechnikai szaktanácsadást nyújt az érdeklődő szakemberek számára.

A Porotherm Rapid termékek által biztosított technológia mára az innovatív építészet egyik fontos eszközévé vált, s immár a megrendelők széles köre választja az otthona építéséhez. A Rapid technológiát alkalmazó kivitelezők a falazatépítési munkálatokat gyorsabban, hatékonyabban tudják elvégezni, ezért a határidőket könnyebben tarthatják, és a felszabaduló időnek köszönhetően több projekt bevállalása is lehetségessé válik számukra. A csiszolt téglás technológia ráadásul számos olyan előnyt biztosít, amely az utóbbi időben egyre fontosabbá vált mind az építtetők, mind a kivitelezést végző szakemberek körében. A Porotherm Rapid téglák beépítéséhez ugyanis a hagyományos, vastaghabarcsos technológiától eltérően vékonyágyas falazóhabarcsot vagy speciális ragasztóhabot használnak, és ezzel ragasztják össze a felfekvő felületükön a síkra csiszolt téglákat. Ennek köszönhetően akár fagypont alatt is, egészen mínusz 5 °C-ig megbízhatóan használható a rendszer, így a téli időszak sem gátolja a munkavégzést. A Dryfix extra ragasztóhab alkalmazása ráadásul növeli a kivitelezési pontosságot, és jelentősen, akár felére csökkentheti a falazási időt is, mert nem kell várni az épület falainak kiszáradására. Ez a rövid határidejű munkák esetében komoly jelentőséggel bírhat, különösen, ha a falazási feladatok a téli, hideg hónapokra esnek, így azok, akik a csiszolt téglás technológia terén kellő ismeretekkel rendelkeznek és hatékonyan tudnak dolgozni, a korábbiakhoz képest a hideg időszakokban is akár több munkát vállalhatnak el. További előnyt jelent, hogy a falazat építéséhez minimális mennyiségű víz felhasználására van szükség, ami kisebb anyagmozgatás mellett az egyre fontosabb környezetvédelmi elvásároknak is jobban megfelel.

Abban az esetben, ha az épület tervei hagyományos falazási technológiával beépíthető falazóelemekre készültek el, a Wienerberger szakemberei díjmentesen átszámolják azonos falvastagságú Rapid termékekre a szükséges mennyiségeket, így a tervek egyszerűen, költségek nélkül kiválthatók.

A Porotherm Rapid technológia használatának megismerésével a vállalat szeretné elősegíteni az építési munkák folyamatosságát, a munkaszervezés jó tervezhetőségét, valamint a kivitelezés pontosságát. A termékekről további információ a gyártó honlapján érhető el, ide kattintva.

Forrás: Wienerberger