Kihirdették a Wienerberger Brick Award 2016 díj nyerteseit

2016.05.22.

A Wienerberger Brick Award 2004 óta létezik, célja a téglaépítészet kiemelkedő eredményeinek bemutatása, elismerése. Az idei díjra 55 országból rekordszámú, több mint 600 pályamű érkezett. Idén két projektnek is odaítélték a Nagydíjat. Közülük az egyiket a Dietmar Eberle által tervezett, Lustenauban található 2226 nevű irodaépület kapta. Az épület neve az egész évben 22-26 fok között mozgó belső hőmérsékletre utal, amelyet sajátos szerkezeti megoldással, külső hőszigetelés nélkül, 76 cm vastagságú téglafalak alkalmazásával érték el a tervezők. A létesítmény energia-koncepciója is forradalmi: az épület egyetlen energiaforrása az emberek, számítógépek és lámpatestek által kibocsátott hulladékhő.  A pályaműveket bemutató Brick’16 építészeti albumba egy magyar projekt került be: a CZITA Építész Iroda által tervezett újrónafői római katolikus templom épülete. A 2226 nevű irodaépületről ide kattintva, a kezdeményezésről, valamint a további díjazottakról itt érhető el bővebb információ.