Kihirdették a Wienerberger Brick Award 2018 győzteseit

Hírek

2018.06.05.

A 2004 óta létező Wienerberger Brick Award célja a téglaépítészet kiemelkedő eredményeinek bemutatása, elismerése. A nyolcadik alkalommal megrendezett idei versenyen a független szakmai zsűri 44 országból érkezett közel 600 pályaműből választotta ki az öt kategóriagyőztes (köztük a két nagydíjas), illetve a két különdíjas építészeti projektet.
A verseny egyik idei nagydíjasa, egyúttal az „Együtt élünk” kategória győztese a belgiumi Westkaai Towers 5 és 6 épülete lett, a másik nagydíjat a „Közösségi terek megosztása” kategória első helyezettje, a bázeli Kunstmuseum kibővítése kapta. Különdíjat kapott a spanyolországi Vilanova de la Barca 13. századi templomának felújítása, valamint az argentin pampákon található San Bernardo kápolna – ez utóbbi épület atmoszféráját a napfény és a természet határozza meg, az előtte álló faoszlop árnyéka naponta egyszer keresztet formáz a falakon.
A díjazottakról készült videók itt érhetők el. A kezdeményezésről, a díjazottakról itt, valamint ide kattintva érhető el további információ.

 2018-06-05-Brick18