Megjelent az Architectum legfrissebb száma! 

Hírek

2024.05.24.

A Wienerberger nemzetközi építészeti magazinja, az Architectum félévente bemutatja az építészet legfrissebb nemzetközi trendjeit, legizgalmasabb projektjeit és legkiemelkedőbb alkotásait.

architectum39

kép 1 / 1

A kortárs építészetben a kreativitás és innováció kulcsfontosságú elemek. Az építészet alkalmazott művészet, sosem csak önmagáért az alkotás kedvéért történik: célja, hogy olyan tereket teremtsen, amelyekben az emberek kényelmesen élhetnek és dolgozhatnak, jó egészségben, évtizedekig vagy akár évszázadokig is. Az új kihívások, mint a klímaváltozás vagy a megélhetési költségek növekedése, még nagyobb felelősséget rónak az építészekre, ugyanakkor ezek a kihívások új innovációs lehetőségeket is kínálnak nekik.

Az új szám több kiváló építészeti példát is bemutat. Olvashatunk benne egy olyan litván projektről, ahol egy régi ipari területen új, környezettudatos lakóépületet építettek fel, modern kényelmi szolgáltatásokkal úgy, hogy közben tiszteletben tartották a régió jellegzetes építészeti hagyományait. Egy londoni vasútállomás felújítását is megismerhetjük a magazinból, ahol úgy sikerült megőrizni a közel 160 éves épület építészeti örökségét, hogy a pályaudvar maradéktalanul ellátja feladatát. Egy másik rendkívüli példa az osztrák bíróság renoválása, ahol a tervezésben az épület közösségi, nyilvános jellege volt fókuszban, a kényelmi szempontokat, és az épület egyszerűségét, átláthatóságát szem előtt tartva.

A magazin regisztrációt követően letölthető az alábbi linken: www.architectum.com

vagy ingyenesen postai úton is igényelhető, amihez nevét és postacímét a kepzes@wienerberger.com e-mail címre küldje meg.

Kellemes inspirálódást kívánunk!