Szakpolitikai eszmecsere a Parlamentben a lakásépítésekről, lakásfelújításokról

2016.04.25.

2016. április 5-én a TLE szervezésében az öt parlamenti párt lakáspolitikusainak, valamint építőipari, ingatlanpiaci és pénzügyi szakmai szervezetek képviselőinek részvételével lakás- és bérlakásépítésekkel, lakásfelújításokkal kapcsolatos szakpolitikai eszmecserére került sor a Parlamentben. A találkozón résztvevők egyetértettek abban, hogy a lakhatás fontos és támogatandó terület, bár különböző mértékben és prioritásokkal szánnának rá forrásokat. Konszenzus volt abban is, hogy a tervezett és tudatos lakás- és támogatáspolitika, valamint a lakásügy iránti hosszú távú politikai elköteleződés lehet a kiszámíthatóság záloga. Az eseményen Kató Aladár, a MATÉSZ elnöke is jelen volt. A résztvevők által képviselt álláspontokról, továbbá az elhangzott javaslatokról bővebb információ a sajtóközleményben olvasható ide kattintva. Az eseményről készült videó-összefoglalók itt és itt tekinthetők meg.