Téglás Klub 2024

Hírek

2024.06.12.

Téglás Klub 2024

A Magyar Tégla és Tetőcserép Szövetség 2024. június 6-7-én Kőszegen tartotta meg hagyományos Téglás Klub rendezvényét, ahol a hazai tégla- és cserépipar szakemberei találkozhattak egymással. A rendezvény fő témája az iparág jövője a fenntarthatóság és az innováció jegyében.

Felegyi Mihály, a MATÉSZ elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd megemlékezett a Pápateszéri Téglaipari Kft. korábbi igazgatójáról, Valdinger Imréről, aki idén már nem vehetett részt a Téglás Klubon.

Öt szakmai előadást hallgathattak meg a résztvevők.

Az első előadó Vass Lajos, az ÉMI fejlesztési igazgatója volt, aki az építési termékek, építőanyagok környezeti teljesítményértékeléséről tartott előadást. A MATÉSZ bízik az ÉMI-vel való sikeres együttműködésben. 

Dr. habil. Sápi András a Szegedi Tudományos Egyetem docense „Fejlesztett Kerámiákkal a Környezetvédelem Szolgálatában” címen tartott lenyűgöző előadást az egyetem kerámia alapú katalitikus fejlesztéseiről, majd a környezetvédelem témájában tovább haladva, Koczóh Levente, a Green Policy Center senior klímapolitikai szakértője ismertette, hogy miként lehetséges „Az épületszektor teljes zöldítése”. (A címek alatt, a teljes előadás anyaga letölthető.)  

A Téglás Klub negyedik előadójaként Acosta Carlos, a BERALMAR Tecnologic S.A. magyarországi képviselője mutatta be a spanyol székhelyű céget, amely több, mint 50 éve szolgálja ki a kerámiaipart gépeivel, berendezéseivel és mérnöki szaktanácsadással. (A BERALMAR bemutatkozó anyaga ide kattintva elérhető.)

A szakmai előadássorozatot Csömöri Gábor, a Wienerberger zRt. országos raktározási vezetője zárta, bemutatva a cég belső logisztikai rendszerének digitalizációjával elért sikereit. (A fejlesztésről készült előadás itt olvasható.)

1-Felegyi-Mihaly-a-MATESZ-elnoke

kép 1 / 8

Felegyi Mihály, a Matész elnöke

Június 7-én, a rendezvény második napján a kőszegi Wienerberger tégla- és gerendagyárát tekinthették meg a résztvevők. Grüll Tamás gyárigazgató és helyettese Pontyos Gábor végigkísérték az érdeklődőket az egész gyártás folyamatán, mesélve a gyár múltjáról és betekintést engedve a jelenébe. A vezetés a téglagyáron keresztül az idén januárban átadott és ezzel Európa legnagyobb áthidaló- és gerendagyáraként jegyzett kibővített csarnok megtekintéséig tartott. 

7

kép 1 / 8

Téglás Klub 2024

Jó volt újra találkozni, tartalmas és hasznos két napot tölthettek együtt a szakma képviselői!