Tetőszépségverseny 2021

Hírek

2021.10.20.

A több mint 10 éves hagyománnyal rendelkező Tetőszépségverseny ismét megrendezésre kerül 2021-ben is! A versenynek továbbra is célja, hogy a szép, esztétikus, kiváló minőségű és műszakilag minden szempontból megfelelő tetőfedő munkákat értékelje! A korábbi évek pályaművei mára már bebizonyították, hogy a sokszínű és formavilágú CREATON kerámia és beton tetőcserepek a hozzáértő tetőfedők segítségével bármilyen funkciójú épületet széppé és az időjárási viszonyoktól védetté tesznek, legyen szó családi házról, társasházról, közintézményről, vagy műemlék épületről.
Az idén 12. alkalommal megrendezésre kerülő versenyre továbbra is a szakma kiválóságainak munkáit várjuk, hogy bemutassák a szebbnél-szebb CREATON tetőcserepekkel, kiegészítőkkel és kiváló műszaki minőséggel rendelkező tetőket. A CREATON továbbra is elkötelezett a minőségi munka mellett, így idén is a szakmai zsűri bevonásával fogja a Tetőszépségversenyre beérkező CREATON tetőket értékelni, és a korábbi hagyományoknak megfelelően 15 pályaművet az ÉMSZ Év tetője Nívódíj pályázatra is be fog nevezni.
A 1 500 000 Ft összdíjazású CREATON Tetőszépségverseny 2021. évi pályázaton az elmúlt két évben (2019. október 31 – 2021. november 15. között) Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel és bővítéssel olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői és a pályázat feltételeit elfogadják. A pályázatra benevezett tetők fedése során akár CREATON kerámia cserepet, akár a cég által forgalmazott SanMarco kerámia cserepet is használhatja a tetőfedő szakember. 2022. év elején a CREATON a legjobb pályaműveket a díjazás mellett benevezi az ÉMSZ Év tetője Nívódíjára is.
A bírálat folyamata és szempontjai évek óta változatlanok: döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tetőkiegészítők stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe. A bírálat során az első körben a benyújtott fotók alapján a zsűri előválogatást tart, majd a kiválasztott épületeket, amennyiben szükségesnek érzik, a helyszínen is megtekinthetik. A bírálatra és a díjak odaítélésére a tetőfedő szakma, az ÉMSZ, a TÉGY, a BME és a CREATON ismert szakembereiből álló Bíráló Bizottságot kértünk fel. A Bíráló Bizottságba meghívást kap a Tetőszépségverseny előző évi kiírásának első és második díjasa is.
A pályaművek beadási határideje 2021. november 15., az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjkiosztásra várhatóan 2022. januárjában kerül sor. A pályázattal kapcsolatos további információ, továbbá a kiírás, valamint a pályázáshoz szükséges dokumentumok ide kattintva érhetők el.

Forrás: CREATON