Tetőszépségverseny 2023

Hírek

2023.10.11.

A több mint 10 éves hagyománnyal rendelkező Tetőszépségverseny 2023-ban is megrendezésre kerül! A versenynek továbbra is célja, hogy az esztétikus, kiváló minőségű és műszakilag minden szempontból megfelelő tetőfedő munkákat értékelje.

A korábbi évek pályaművei mára már bebizonyították, hogy a sokszínű és változatos formavilágú CREATON kerámia tetőcserepek a hozzáértő tetőfedők segítségével bármilyen funkciójú épületet széppé és az időjárási viszonyoktól védetté tesznek, legyen szó családi házról, társasházról, közintézményről, vagy műemlék épületről.

Az idén 14. alkalommal megrendezésre kerülő versenyre továbbra is a szakma kiválóságainak munkáit várják, hogy bemutassák a kiváló műszaki minőséggel rendelkező, szebbnél-szebb tetőket. A 2023. évi pályázaton az elmúlt két évben (2021. október 31 – 2023. november 30. között) Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, illetve azok felújításával, átépítésével és bővítésével olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik az adott épület jogosult kivitelezői, és a pályázat feltételeit elfogadják.

A pályázatra benevezett tetők fedése során CREATON kerámia cserepet, vagy a cég által forgalmazott SanMarco tetőfedő anyagot is használhat a tetőfedő szakember.

A CREATON elkötelezett a minőségi munka mellett, így idén is szakmai zsűri bevonásával fogja a Tetőszépségversenyre beérkező munkákat értékelni, és a korábbi hagyományoknak megfelelően 15 pályaművet az ÉMSZ Év tetője Nívódíj pályázatra is benevez. A Bíráló Bizottság tagjai az ÉMSZ, a TÉGY, a BME és a CREATON ismert szakemberei, valamint a Tetőszépségverseny előző évi első és második díjasa.
Az 1 500 000 Ft összdíjazású verseny bírálati szempontjai évek óta változatlanok: döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tetőkiegészítők stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.

A bírálat során első körben – a benyújtott fotók alapján – a zsűri előválogatást tart, majd a kiválasztott épületeket, amennyiben szükségesnek érzik, a helyszínen is megtekinti.

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők:

  • A pályaművek beadása: 2023. november 30.
  • Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás: várhatóan 2023. január

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan a CREATON oldalán elérhető.
forrás: CREATON