Tondach tetők rangos elismerésben részesültek az ÉV TETŐJE Nívódíj pályázaton

Hírek

2021.08.01.

Ismét jól szerepeltek a Tondach cserepekkel és tetőfedő rendszerekkel dolgozó szakemberek az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) által meghirdetett ÉV TETŐJE Nívódíj pályázaton. A július elején megtartott díjátadón az idei év legjobb tetőfedő munkáit hirdették ki, de sor került a tavalyi díjak átadására is.

A Magastető szekció 2020. évi Nívódíját Kovács Sándor munkája kapta: a dunabogdányi ház héjazatát Tondach íves vágású hódfarkú cserép felhasználásával készítette el. A zsűri értékelése szerint az ácsmunka, valamint az alátéthéjazat kialakítása, továbbá a tetőfedés és a bádogos munka magas igénnyel, kifogástalan minőségben valósult meg. Ezzel a munkával a szakember megkoronázta az egyébként is szép épületet, és az Aranykalapács vándordíjat is elnyerte.

Értékes elismerést, a Magastető szekció Agyagcserép kettős fedés 2021. évi kategóriadíját kapta Tóth Árpád, egy balatonfenyvesi nyaraló kontyolt héjazatáért. Az ugyancsak íves vágású Tondach hódfarkú cseréppel készült tető kapcsán a zsűri külön értékelte a rendkívül finoman kimunkált részleteket.

Átadták a Tondach Tetőfedő Rangadó Pályázat díjait is
A gyártó a 2020. évi Tondach Tetőfedő Rangadó Pályázat díjazott épületeinek listáját már korábban nyilvánosságra hozta. A járvány miatt azonban az ünnepélyes eredményhirdetésre akkor nem kerülhetett sor, így most az ÉMSZ pályázattal egy időben vehették át a díjazottak személyesen az elismeréseket. Húzott cserép kategóriában az ÉV TETŐJE Nívódíj pályázaton is sikeresen szereplő Tóth Árpád került ki győztesen a balatonfenyvesi nyaralóépülettel. Sajtolt cserép kategóriában egy nyíregyházi családi ház, Matejkó József munkája nyert. A gyártó különdíjakat is kiosztott: Társasház kategóriában egy budapesti társasház, Családi ház kategóriában pedig egy pócsmegyeri lakóház szerepelt a legjobban. TEGY-különdíjat Baricza Krisztián felújítási projektje, az ÉMSZ különdíját pedig Virág Zsolt mencshely-halomhegyi nyaralóépülete kapta.

Mindkét pályázatról, valamint a díjazottakról további információ, illetve a díjátadón, valamint az elismerésben részesült épületekről készült fotók a gyártó honlapján, ide kattintva érhetők el.

Forrás: Wienerberger