Új termékekkel bővült a Porotherm Rapid portfólió

Hírek

2023.02.23.

Hazánkban is egyre népszerűbb a csiszolt falazóelemek használata, így a Wienerberger kínálatában 2023 januárjától a Porotherm 20 cm vastagságú elemei elérhetővé váltak Rapid (csiszolt) verzióban is.

2023-02-23-Porotherm-Rapid-teglak

kép 1 / 1

Az elmúlt időszakban a házépítések kapcsán is kiemelt figyelmet kapott a fenntarthatóság, illetve a hatékonyság kérdése. A Wienerberger vállalati filozófiája, hogy mindezekre az innováció révén, a kutatás-fejlesztésen keresztül lehet a legjobb válaszokat megtalálni. A XXI. század építési elvárásait figyelembe véve dolgozták ki a Porotherm Rapid falazási technológiát, melynek lényege, hogy a téglák a felfekvő felületükön síkra csiszolva kerülnek ki a gyárból, így azok, mint két asztallap, tökéletesen egymásra helyezhetők a következő sorokban. Ezáltal a szükséges kötőanyag mennyisége kevesebb lesz, és a falazat gyorsabban elkészíthető.

A síkra csiszolt téglák beépítéséhez a hagyományos, vastaghabarcsos technológiától eltérően vékonyágyas falazóhabarcsot vagy speciális ragasztóhabot használnak, és ezzel ragasztják össze a felfekvő felületükön a téglákat. Ennek köszönhetően akár fagypont alatt is, egészen mínusz 5 °C-ig megbízhatóan használható a rendszer, így a téli időszak sem gátolja a munkavégzést. További előnyt jelent, hogy a falazat építéséhez minimális mennyiségű víz felhasználására van szükség, ami kisebb anyagmozgatás mellett az egyre fontosabb környezetvédelmi elvásároknak is jobban megfelel.

Az egyre népszerűbb termékcsalád ez év januárjától új taggal bővült. A Porotherm 20 N+F tégla 20 cm vastag válaszfal építésére ajánlott falazóelem. Ideális megoldás sor- és ikerházak magas léghanggátlási igényű, nem teherhordó, kettős lakáselválasztó falainak építésére. Használatával növelhetjük az értékes lakóterület.

További információk a Porotherm Rapid termékekről és technológiáról a gyártó honlapján érhetők el.
forrás: Wienerberger zRt.