ARCHITECTUM – Megjelent az ingyenes téglaépítészeti folyóirat legújabb száma

Hírek

2023.12.08.

Megjelent az Architectum, a Wienerberger konszern által kiadott, félévente megjelenő, nemzetközi építészeti lap novemberi száma. Az igényes, képekkel gazdagon illusztrált folyóirat aktuális témája: minőség-fenntarthatóság-esztétika. 

A kiadvány célja, hogy a korszerű kerámia termékek felhasználásával megvalósult új építészeti megoldások bemutatásával inspirációt nyújtson a különböző tető- és homlokzati koncepciókhoz – a családi házaktól a társasházakon át, a modern lakóépület-együttesekig, illetve a középületekig.

„A kortárs építészetben a holisztikus szemlélet most fontosabb, mint eddig bármikor” – írja a bevezetőben Heimo Scheuch, a Wienerberger AG elnök-vezérigazgatója.

Az építészetnek mindig is készen kellett állnia a változásra, nyitottan az új lehetőségek irányába annak érdekében, hogy a jövő nemzedékeinek is használható, szerethető tereket tudjon létrehozni. A mai ökológiai kihívások a gazdaságot, és így az építészetet is, egy zöldebb irányba terelik, ami csak úgy valósulhat meg, ha a hagyományos és a modern építészeti elveket innovatív megoldásokkal ötvözik. Egy épületnél ugyanolyan fontos a minőség, a funkcionalitás és az esztétika, mint a környezeti tényezők, az energiahatékonyság, a fenntarthatóság, vagy a megfizethetőség. Az építészet célja ezen kritériumok egyensúlyban tartása.

Az Architectum jelen kiadása számos nagyszerű példával illusztrálja, hogyan valósították meg ezt a holisztikus szemléletmódot a nemzetközi kortárs építészetben.

Az online folyóirat három (angol, német, francia) nyelven érhető el ide kattintva. Ugyanitt egy gyors regisztráció után az összes korábbi lapszám is megtekinthető, pdf formátumban.