CREATON Tetőszépségverseny 2021

Hírek

2022.07.18.

A CREATON South-East Europe Kft. 2022. június 8-án tartotta a 12. CREATON Tetőszépségverseny ünnepélyes díjátadó gáláját a Velencei-tó partján.

A 2021-es CREATON Tetőszépségverseny keretei között a tetőfedő szakma kiválóságai mutathatták be legszebb munkáikat, melyeknek során CREATON tetőcserepeket és kiegészítőket használtak. A pályázatra meglehetősen sok, magas minőségű pályamunka érkezett. Az elbírálás folyamata és szempontjai évek óta változatlanok: döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tetőkiegészítők stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe. A beérkezett pályaművek legjobbjai a 2022. június 8-án megrendezett díjátadó gálán vehették át jutalmukat.

Az ünnepélyes díjátadóra a Velencei-tó partján került sor, ahol egésznapos programmal készültek a házigazdák, hogy a pandémiás időszak után végre személyesen is minél több időt együtt tölthessenek.

Délelőtt Galovszky Ferenc, a CREATON SEE alkalmazástechnikai vezetője tartott szakmai előadást a vállalat aktuális termékfejlesztéseiről. A délután retró hangulatban telt: a résztvevők újra átélték a Trabant vezetés hamisíthatatlan élményét, ugyanis körbe autózták a Velencei-tavat.

A 2021-es CREATON Tetőszépségverseny nyerteseinek kihirdetésére este került sor. Az ünnepségen beszédet mondott Szalkai-Szabó Zoltán kereskedelmi igazgató, a zsűrizés kulisszatitkaiba pedig Dr. Tóth Elek DLA, a BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszékének címzetes egyetemi tanára és egyben a zsűri elnöke nyújtott betekintést. A szakmai zsűri további tagjai az ÉMSZ, a TÉGY és a CREATON ismert szakemberei voltak, valamint a Tetőszépségverseny előző évi kiírásának első díjasa.

A pályázatra beérkezett munkák közül 18 pályaművet terjesztettek fel az ÉMSZ Nívódíjára és 6 pályamű kapott díjat.

A 2021-es CREATON Tetőszépségverseny díjazottjai:

I. helyezett: Kovács Sándor – Református óvoda, Túrkeve
II. helyezett: Baricza Krisztián – Lakóház, Seregélyes
III. helyezett: Becséri János – Lakóépület, Székesfehérvár
III. helyezett: Haizler Mihály István –Tanuszoda, Várpalota
Különdíj: Zakariás András és Zakariás Gergely – Családi ház, Budakalász
Különdíj: Tóth Gábor – Vadászház, Pusztavám

A CREATON SEE és a MATÉSZ a díjazottaknak és minden pályázónak ezúton is gratulál.
Az idei évben is megrendezésre kerül a CREATON Tetőszépségverseny, a pályázati kiírás nyár végére várható.