Felegyi Mihály a MATÉSZ új elnöke

Hírek

2021.05.04.

Kedves Kollégák, Tisztelt Partnereink!

Hosszú időszak zárult le a Magyar Téglás Szövetség életében: Kató Aladár, aki 1995-ös megalakulásától tagja volt a Szövetség elnökségének, 2007-től pedig elnökként irányította a szervezet munkáját, életkorára való tekintettel nem vállalta tovább az elnöki tisztséget. Nagyon köszönjük eddigi munkáját, és sok erőt, jó egészséget kívánunk az előtte álló évekhez!

A 2021. április 23-i közgyűlés bizalmat szavazott nekem, a Szövetség új elnökének választott. Szilikátipari mérnökként 1987-től kezdődően iparágunk valamennyi termelési területén dolgoztam már, jelenleg a Wienerberger Zrt. igazgatósági tagja vagyok. A MATÉSZ elnökségének munkájában 2017 óta veszek részt.

Új elnökként célom a tégla- és cserépipar kis és nagy gyártói közötti együttműködés további erősítésével, a hagyományosan összetartó iparág összefogásával a szakmai érdekek hatékony érvényesítésének támogatása és iparágunk jelentős értékteremtő erejének képviselete.

A tégla és a kerámia tetőcserép a folyamatos fejlesztések révén modern, innovatív termékek, amelyekből izgalmas, jövőbe mutató épületek készülnek. Hosszú életciklusuk végén a természetes alapanyagokból készült égetett kerámia építőanyagok nem válnak környezetszennyező hulladékká, így hozzájárulnak a körforgásos gazdaság megteremtéséhez. Az itthon, hazai alapanyagból, magyar munkaerő foglalkoztatásával előállított termékeink igazi magyar termékek, amelyek felhasználásával hazánkban épülnek majd a több mint 150 éves várható élettartamú épületek.

Meggyőződésem, hogy komoly jövő áll iparágunk előtt – ezért dolgozunk együtt továbbra is.

Felegyi Mihály
a Magyar Téglás Szövetség elnöke