Kiterjesztett valóság a Wienerberger megújult honlapján

Hírek

2023.06.01.

A Wienerberger újabb hasznos funkciókkal bővítette weboldalát, hogy a tervezéstől a beépítésig megkönnyítse az építészek és más szakemberek munkáját.

A digitalizáció ma már az ipar szinte összes ágazatában utat tört magának – nincs ez másként az építőiparban sem. Napjainkban számtalan építészeti és tervezői program elérhető, amelyek segítségével leegyszerűsíthetők a munkafolyamatok, és minden munkafázisban felmérhetők az igények. A Wienerberger vezető szerepet tölt be az építőipari technológiák és trendek alakításában és fontosnak tartja, hogy kiemelt figyelmet fordítva az építészekre, segítse munkájukat. Így weboldalukon – a korábban is elérhető CAD bővítmények, 2D részletrajzok és a videós tartalmak mellett – már 3D verzióban elkészült csomópontok is megtekinthetők.

Die Vertriebsapp im Einsatz auf der Baustelle

kép 1 / 1

Vertriebsapp auf der Baustelle

A megújult honlapon, a Hasznos információ építészeknek oldal gyűjtőoldalként funkcionál, ahol minden tartalom egy kattintással elérhető.

  • A BIM/CAD bővítmények aloldalon a különféle CAD szoftverekhez készült kiegészítők találhatók, amelyek segítségével Porotherm és Tondach termékeket lehet beilleszteni az építészeti tervekbe. 2D és 3D képek, pontos listák, látványtervek készíthetők ezekkel a segédprogramokkal, és részletes útmutató segíti használatukat.
  • A különböző termékekhez készült 2D részletrajzok mostantól egy felületen, szűrhető formában érhetők el, és különböző fájlformátumokban is letölthetők. A könyvtár folyamatosan ellenőrzött és naprakész műszaki információkat tartalmaz, beépítési terület szerint kategóriákba sorolva.
  • Készültek, és folyamatosan készülnek olyan csomópontok is, amelyek 3D verzióban is megtekinthetők, ezzel megkönnyítve nemcsak az építészek, hanem a kivitelezők munkáját is. A valósághűen ábrázolt csomópontok forgathatók és nagyíthatók, nagyban segítve a legösszetettebb szerkezetek megértését is. Az ábrákon látható a pontos és szabályos beépítés, így könnyen ellenőrizhető a kivitelezés minősége. Ez a funkció tableten és telefonon a kiterjesztett valóság (AR) segítségével a kamera képébe integrálja a csomópontot, ezáltal az építés helyszínén megtekinthető, és akár körbe is járható az adott rajz.
  • További segítséget jelenthetnek a kivitelezőknek, szakembereknek azok a Wienerberger weboldalán összegyűjtve elérhetővé vált videós tartalmak, amelyek a termékekről, illetve beépítésükről tartalmaznak hasznos információkat

Forrás: Wienerberger zRt.