Könnyű és gyors falazás: Porotherm Rapid

Hírek

2021.04.25.

2021. március 25-től a Wienerberger Zrt. Porotherm Profi termékei a Porotherm Rapid nevet viselik. A névváltás minden olyan síkra csiszolt terméket érint, amelyet a Wienerberger vékonyágyas falazóhabarccsal vagy Dryfix kötőanyaggal szállít ki. Az említett változás nincs befolyással a termékek műszaki adataira, azok alkalmazástechnikai előírásaira, továbbá a műszaki adatok és a beépítési, alkalmazási szabályok, előírások, valamint a termékek cikkszámai is változatlanok maradnak.

Mi a Rapid technológia?
A Rapid falazási technológia az innovatív építészet egyik fontos eszköze. Kiegészítő termékekkel és modern megoldásokkal hozzájárul a gyorsabb és még inkább környezetbarát falazáshoz. A falazás ezáltal nem csak gyorsabb és egyszerűbben kivitelezhető lesz, hanem élőmunka-igénye is csökken, és összességében megbízhatóbb eredményt biztosít.

Mi biztosítja a technológia alkalmazásával készült falazat könnyebb kiszáradását?
A vékonyhabarcsos és a Dryfix extra ragasztóhabos technológiához – a hagyományos falazáshoz képest – jóval kevesebb, illetve minimális mennyiségű víz felhasználása szükséges, ennek eredményeként pedig a falazat könnyebben kiszárad, ami különösen fontos az őszi-téli időszakban. A Rapid technológia ökológiai lábnyoma így kisebb, mint a hagyományosé, ezáltal környezettudatosabb, fenntarthatóbb megoldást kínál.

Milyen új termék és szolgáltatás érhető el a Rapid technológiával való kivitelezéshez?
A Porotherm Rapid technológiával való kivitelezéshez az idei évtől rendelhető egy ún. habarcsterítő henger, ami a vékonyhabarcs terítéséhez nyújt hatékony segítséget. Az első sor lerakásához pedig a Wienerberger által ingyenesen biztosított alkalmazástechnikai szaktanácsadás is igénybe vehető az építkezés helyszínén. Az első sor precíz lefektetése után a síkra csiszolt téglák milliméter pontos felülete és az egyenletesebb habarcsterítési technológia miatt a kivitelezési hibák halmozódásának lehetősége lényegében eltűnik. A szaktanácsadással kapcsolatos igényeket az elsosor@wienerberger.hu email címre küldhetik el az érdeklődők.

Kinek ajánlják a Porotherm Rapid termékeket?
A Wienerberger Zrt. minden olyan kivitelező partnernek ajánlja a Rapid termékeket, aki hatékonyan, jelentős időmegtakarítással szeretne kiváló minőségű falazatot készíteni.

Hol érhetők el további információk?
További információk és alkalmazási videók a gyártó honlapján érhetők el ide kattintva.

Forrás: Wienerberger Zrt.