Megjelent az Architectum tavaszi száma

Hírek

2021.04.26.

Megjelent az Architectum, a Wienerberger konszern által kiadott nemzetközi építészeti lap 2021. évi tavaszi száma, amelynek témája: a tető és a homlokzat.

A kiadvány célja, hogy a korszerű kerámia termékek felhasználásával megvalósult új építészeti megoldások bemutatásával inspirációt nyújtsanak az olvasók számára a különböző, esztétikus tető- és homlokzati koncepciókhoz – a kisebb és nagyobb, különálló családi házaktól a társasházakon át a modern lakóépület-együttesekig, illetve a középületekig.

A tető és a homlokzat burkot képez otthonunk számára. Az épületburok különböző vezérlő, szabályzó, védő és esztétikai funkciókat lát el, az egyik legfontosabb feladata a különböző, akár szélsőséges időjárási viszonyokhoz (napsugárzás, hőmérséklet, szél, csapadék) való alkalmazkodás, a megfelelő épületklíma kialakítása. A rendkívül hosszú élettartamú égetett kerámia építési termékek megfelelő védelmet nyújtanak és természetesen szabályozzák a hőmérsékletet és a páratartalmat, ezért ideális építőanyagok tartós, biztonságos és gyönyörű épületburkolatok létrehozásához.

Az Architectum folyóirat jelenlegi száma olyan különleges, kerámia építőanyagokkal megvalósított építészeti megoldásokat mutat be, ahol a funkcionalitás mellett nagy hangsúlyt kapnak a kreatív felhasználási módszerek is, amelyekkel egyedi megjelenést kölcsönözhetünk épületeinknek. Az évezredes múltú, korszerű technológiával gyártott 21. századi égetett kerámia termékek rendkívül látványos megoldásokat kínálnak. A részletgazdag, a tégla és a kerámia tetőcserép innovatív felhasználását bemutató képekkel illusztrált cikkekben arról is olvashatunk, hogy miként lehet modern, dinamikus hangulatú épületeket építeni a homlokzat színének tudatos megválasztásával.

Ezek mellett az ASP Architecture építészével készített interjúból megismerhetjük a fa és a kerámia termékek együttes felhasználásának innovatív formáit. A cikkben bemutatott magas ökológiai értéket képviselő passzív ház több díjat is elnyert, az itt felhasznált alapanyagokról részletesen lehet olvasni a magazinban.

Az online folyóirat három (angol, német, francia) nyelven érhető el ide kattintva. Ugyanitt egy gyors regisztráció után az összes korábbi lapszám is megtekinthető, pdf formátumban. Amennyiben nyomtatott példányra lenne szükség, annak igénylésére is van lehetőség: az angol nyelvű kiadvány nyomtatott formában az info@wienerberger.hu e-mail címen rendelhető meg, díjtalan postázással.

Forrás: Wienerberger Zrt.