Tervezz tetőcserepet! – A Wienerberger és a MOME formatervezési pályázata

Hírek

2024.06.21.

A Wienerberger Magyarország, a Tondach kerámia tetőcserepek gyártója országos, nyílt formatervezői pályázatot hirdet. A „Megújuló tradíció – Új univerzális kerámiatetőcserép tervezése” című pályázat célja, hogy a jelentkezők megtervezzék a Tondach Univerzális termékcsalád legújabb tetőcserepét, amely esztétikus és széleskörűen felhasználható. A pályázat szakmai színvonalát emeli, hogy a Wienerberger a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet (MOME) is bevonja, amelynek szakemberei a zsűrizésben is részt vesznek. 

Palyazat-cover_Contiton

kép 1 / 1

A pályázat célja, hogy a jelentkezők új, univerzális kerámia tetőcserepet tervezzenek, mely illeszkedik a termékportfólióba, valamint széles körben alkalmazható. Emellett fontos, hogy a termék sokak számára vonzó legyen elsősorban azok körében, akik családi házak tervezésében, építésében vagy felújításában érdekeltek. A pályázat összedíjazása bruttó 1 800 000 forint: az első helyezett 1 000 000, a második helyezett 500 000, a harmadik helyezett 300 000 forint jutalomban részesül. 

A Wienerberger részéről a szakmai zsűri tagjai között van Molnár Gergely, a Tondach termékmenedzsere, Horváth András külső műszaki vevőszolgálat csoportvezető, valamint Nagy Zsolt István marketing vezető, akik Juhász Istvánnal és Féja Dorottyával a MOME formatervező művésztanáraival közösen választják ki a díjazottakat. A zsűri különös figyelmet fordít majd többek között arra, hogy a pályamunka megfelel-e a specifikációknak, tartalmaz-e innovatív, újszerű ötletet, valamint, hogy hogyan illeszkedik a kollekció másik két darabjához. 

A pályázaton részt vehetnek szakmagyakorló építészek, belsőépítészek, designerek, valamint építész, belsőépítész, design, formatervezés és tárgyalkotás hallgatók is. A pályázati anyagokat elektronikusan, emailben kell benyújtani 2024. július 21. éjfélig a palyamunka@mome.hu címen.

További információ és részletes pályázati kiírás elérhető a Wienerberger honlapján.

Forrás: Wienerberger zRt