ARCHITECTUM – Megjelent a Wienerberger ingyenes építészeti folyóirata

Hírek

2022.05.30.

A Wienerberger tavaszi kiadványa az Architectum betekintést enged a megszokottól, a hagyományostól eltérő, innovatív, kreatív építészeti megoldások tárházába. Bemutatja az épületburkolaton át a téglától a tetőcserépig a legújabb és legkiemelkedőbb nemzetközi projekteket, amelyekben Wienerberger termékeket használtak. A 34. lapszám fő témája a tető és homlokzat.

roof-and-facade-ea8824ffdb-9171e3ee39948179fba1fa15ddf181e7

kép 1 / 5

„A holisztikus, interdiszciplináris és integrált megközelítés elengedhetetlen ahhoz, hogy a zöld épületek sajátos funkcionális esztétikájukat a természettel összhangban fejezzék ki.” Ezzel a felütéssel nyitotta meg az új lapszámot Heimo Scheuch, a Wienerberger AG elnök-vezérigazgatója.

A neves építészek sikeres épületeinek gyűjteménye 15 különböző projektet tár az olvasó elé, amelyek lenyűgöző formatervezésükkel és újító kivitelezéseikkel messze kitűnnek a mezőnyből.

Olvashatunk arról, hogy egy építmény miként kerülhet harmóniába a természettel. Az épületek fenntarthatósága három fő pilléren nyugszik: környezeti, gazdasági és társadalmi. Az építészeti és építőipari szakemberek előtt álló kihívás mindezen lényeges szempontok kombinációja. A fenntarthatóság szilárd alapokra helyezése összefogást, együttműködést igényel, és létfontosságú, ha azt szeretnénk, hogy a jövő nemzedékei ugyanazokat a lehetőségeket élvezhessék, mint mi. Ezen túlmenően holisztikus, interdiszciplináris és integrált megközelítés szükséges ahhoz, hogy a zöld épületek sajátos funkcionalitásukat a természettel összhangban fejezzék ki. A tervezés során figyelembe kell venni a helyszín jellemzőit és azt a projekt minden aspektusára alkalmazni kell. 

Az Architectum legfrissebb száma tehát olyan kiválasztott építészeti projektekbe nyújt betekintést, amelyek a sikeres fenntartható építészet kiváló példáiként jellemezhetők: a biodiverzitást támogató zöldtetők, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését biztosító, újra felhasználható építőanyagok vagy az árvízvédelmi célú vízáteresztő burkolatok. A folyóirat az egész kontinensről mutat be példákat a saját építésű otthonoktól a kereskedelmi lakásokig és önkormányzati létesítményekig, valamint a városi tereprendezési projektekig.

A nemzetközi építészeti lap, az Architectum új száma online és nyomtatott formában is elérhető angol, német és francia nyelven.

A kiadvány honlapján – egy gyors regisztráció után – nemcsak a legfrissebb szám, de az összes eddig megjelent Architectum ingyenesen megtekinthető pdf formátumban. A tavaly számról itt írtunk összefoglalót.

Az angol nyelvű kiadvány ingyenes száma postai úton is igényelhető, ehhez kérjük, küldjön e-mailt az info@wienerberger.hu címre nevének és postacímének megadásával.

Forrás: Wienerberger zRt.